В началото на месец март в Бургас трябва да се проведе среща между представители на местната власт, туристическия бранш и нискотарифни авиокомпании. Това обяви кметът на Община Поморие Иван Алексиев, който взе участие във второто издание на Националния форум за нови възможности за авио-транспортна свързаност, туризъм и партньорства в подкрепа на авио-сектора, туристическия бранш и регионите на Черноморието. Събитието се организира от Сдружение "Рафаел - инфо, култура и туризъм", Асоциация на българската авио-индустрия, Областна администрация Бургас и Община Бургас.
Според Алексиев, срещата за обсъждане на зимните полети от и до Бургас най-вероятно ще се проведе в периода 5-10 март.
"Не знам защо трябваше да се стига до тежки думи за концесии и прочее, за да се предприемат някакви действия от страна на "Фрапорт" (фирмата концесионер на Летище Бургас - бел. р.). В крайна сметка те са избрани, за да работят тук, а не да си почиват през зимата. Летището трябва да работи целогодишно. Само така ще може да работи и регионът", коментира Алексиев. 
Участие в днешния форум взе и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева. Пред представителите на туристическия бранш и местната власт тя обяви, че 2022 година е била по-успешна за Летище Бургас в сравнение с 2021-а. От думите ѝ стана ясно, че пристигналите пътници на аерогарата са близо 820 000, което представлява ръст със 73 на сто, спрямо данните за 2021 година. Георгиева се позова на информация, получена от Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" (ГД ГВА).