Сопраното Анна Карадимитрова и кларинетистът Преслав Петков са поканени да вземат участие в традиционния културен фестивал „Ал Гурейн“ в Ел Кувейт, столица на едноименната държава. Това съобщават от българското посолство в Кувейт. Двамата изявени артисти от Русенската опера ще се завърнат за кратко в държавата, където години наред концертираха и преподаваха на талантливи деца и младежи, а заедно с това популяризираха българска и европейска класическа и съвременна музика. 
Концертът, който предстои на Анна и Преслав на 6 март, е заедно с мандолинния квинтет „София“, с който сопраното и кларинетистът вече пожънаха аплаузи в България и в Унгария. Артистичното събитие в Кувейт е посветено на националния празник Трети март и Освобождението на България и на 60-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между София и арабската страна. 
Изявата се организира с подкрепата на Националния съвет за скултура, изкуство и литература на Държавата Кувейт, уточняват от българското дипломатическо представителство. Оттам припомнят, че арабската страна отбелязва своя национален празник и Ден на освобождението на 25 и 26 февруари.