Проф. Людмил Георгиев представя втората си самостоятелна изложба - „Рестартиране“, в галерия „УниАрт", съобщават от НБУ. Откриването е на 1 март.
Ще бъдат представени са 55 платна с акварел, рисувани в продължение на година и половина.
„В университета ни има традиция да споделяме резултатите от вдъхновенията и постиженията ни в областта на науката  и изкуствата. Това е част от живота ни в тази специфична общност съставена от различни по-малки общности, в която създателят й ни е завещал да примиряваме различията си и да обединяваме възможностите си в изграждането на една нова духовност. Старая се да съм в тон с това ценно завещание“, казва проф. Георгиев.
 „Художникът е претенциозен човек, който се стреми да преразказва света. Той настоява да ви разкаже собствената си версия за него. С това се случват две неща: дава се възможност да сравните вашата представа с неговата и да се доближите до неговия свят, което е вид духовна интимност. Нарисуваното е преди всичко чувство, а след това форма. Впечатлявам се най-напред не от видените предмети или ситуации, а от впечатлението, което пораждат в съзнанието ми. От чувството, което създават. И в зависимост от това дали са нови за мен, дали ме връщат в спомен или ме изтласкват в мечтание, избирам отношението си към нарисуваното. Когато са новост е само Ах... Когато извикват спомен, създават обогатеното ми повторно изживяване. Когато създават мечта, събуждат  надежда и очакване, силата на които познава всеки“, допълва той.
Людмил Любомиров Георгиев е почетен професор на НБУ, д-р, член на настоятелството на университета. Основател е на първата програма по публична администрация в България и автор на първия самостоятелен учебник по регионална икономика. Преподава регионална икономика, местно самоуправление, регионализация и глобализъм в световното развитие. Заместник-ректор е по научно-изследователската и международната дейност на НБУ е в продължение на 14 години, и ректор на университета в периода 2009-2012 г. Доктор е по Икономика и управление на териториалните системи и професор по Администрация и управление.
Има дипломи и сертификати от Калифорнийски държавен политехнически университет - Лос Анжелис, Калифорния, САЩ; Национална фондация за научни изследвания – САЩ; Институт за международно образование - Великобритания; Европейски университет Виадрина, Франкфурт на Одер-Германия; Институт Отворено общество; Национална агенция за оценяване и акредитация към Министерски съвет на РБългария; Каскаден център за Публични услуги, Институт за публична политика и мениджмънт, Висше училище по публични дела на Харвардски университет; Мрежа на училищата и институтите по Публична администрация на Централна и Източна Европа; Южно Илинойски университет, гр. Карбондейл, САЩ.
/ДД