Фондацията „Ставрос Ниархос“ (SNF) обяви участието на Барак Обама в тазгодишна конференция (SNF Nostos Conference 2023, 21-23 юни), на която бившият президент на САЩ ще обсъди начините за укрепване на демократичната култура и значението на подкрепата за следващото поколение лидери, предаде АНА-МПА. Обсъждането ще се проведе с участието на председателя на фондацията Андреас Дракопулос.
Конференцията на фондацията тази година е посветена на психичното здраве и ще засегне голямо разнообразие от теми, като например епидемията на самотата, въздействието на насилието върху младите хора, връзката между вярата и психичното здраве и бъдещето в областта на развитието на лечението на психичното здраве.
Във вчерашно изявление на фондация „Обама“ (Obama Foundation) беше съобщено: „През юни 2023 г. програмата „Лидери на фондация Обама“ (Obama Foundation Leaders) ще завърши с лична среща с президента Обама в Атина, Гърция, с участието на всичките 105 лидери на Обама. Срещата на лидерите ще даде възможност за хората, които създават промени, да приключат своето шестмесечно пътуване за развитие в лидерството, да изградят връзки между отделните групи и да се включат в лидерската мрежа на фондация „Обама“ – нашата общност от възпитаници на глобалната програма.“
Фондацията „Ставрос Ниархос“ подкрепи както изграждането на президентския център „Обама“ в Чикаго, САЩ, така и изпълнението на програмата „Лидери на фондация Обама“.
Събитията от конференцията, организирана от фондация „Ставрос Ниархос“, ще са разнообразни и ще бъдат отворени за всеки, който желае да присъства.
Това е вторият път, в който Барак Обама посещава културния център на фондацията „Ставрос Ниархос“. През 2016 г., по време на последното си международно посещение в рамките на управлението си, той произнесе трогателна реч от сцената на зала „Ставрос Ниархос“, съобщи АНА-МПА.