Ига Швьонтек се задържа съвсем кратко на корта за победата си над рускинята Людмила Самсонова с 6:1, 6:0 за само 76 минути на турнира в Дубай УТА 1000 с награден фонд от 2 788 468 долара.
Полякинята, която е номер 1 в световния тенис, бе победила Самсонова в епичен трисетов мач на полуфиналите в Щутгарт преди година Швьонтек ще играе срещу Каролина Плишкова на четвъртфиналите на турнира. Чехкинята, която е двукратна финалистка от турнири от Големия шлем, се наложи над украинката Анхелина Калинина със 7:5, 6:7 (6), 6:2. Тя стига до тази фаза в Дубай за пети път в кариерата си.
Американката Мадисън Кийс имаше нужда от само 57 минути, за да се наложи над беларуската Виктория Азаренка с 6:2, 6:1. На четврътфиналите тя ще срещне 18-годишната си сънародничка Коко Гоф, която продължава напред заради отказването на финалистката на Откритото първенство на Австралия Елена Рибакина от Казахстан заради контузия на гърба.
Джесика Пегула, която в предишния кръг победи в три сета първата българска ракета Виктория Томова, спечели чист успех над румънката Ана Богдан с 6:4, 6:3.
Победителката в турнира от 2019 година Белинда Бенчич (Швейцария) загуби от чехкинята Каролина Мухова след 1:6, 4:6.
Шампионката от Мелбърн Арина Сабаленка спечели срещу латвийката Елена Остапенко, победителка от миналата година, с 2:6, 6:1, 6:1.
В последния мач за деня Барбора Крейчикова се наложи в чешкия сблъсък над Петра Квитова с 6:3, 6:2. Тя ще се изправи в сблъсък за място на полуфиналите срещу Сабаленка.