Мис Русе 2017 Габриела Великова е сред внимателно селектираните кандидатки за сърцето на Ергена в едноименното риалити шоу на БТВ. Още с влизането си в тв формата Габи привлече вниманието както с красотата си, така и с шегите, заключенията и откровенията си, част от които бяха приети за провокации. Дали този образ ще й донесе победата предстои да видим. Отсега можем да предскажем само, че популярността й рязко ще се увеличи, а това ще даде нов тласък и на бизнеса, и на личния й живот.
В шоуто Габриела влиза с визитка на моден предприемач, който гради свой собствен бранд за елегантни женски одежди, носителка е на няколко титли, като представя България на редица престижни световни конкурси.
„Габриела е стилна и красива, дисциплинирана и упорита - постави ли си цел, я гони безкомпромисно. Твърдо убедена е в позициите си и умее да ги защитава. Интересува се от изкуство и обича да изучава философия от Далечния изток. Възхищава се на личности като Густав Климт, Карл Фаберже и Махатма Ганди“, обобщават сценаристите, загатвайки какво може да очаква от нея публиката.
Габриела Великова блесна на 13 март 2017 година, когато спечели и двете титли в конкурса за Мис Русе - короната за най-голяма красавица и приза Лице на Фейсбук, което досега не е постигано от друга участничка в конкурса. По-късно започна да трупа титли, а през 2020 година прибави в колекцията си и сертификат за рекорд на Гинес като една от 420-те модела, участвали масово модно дефиле в Мадрид. Вратата към това признание отваря именно титлата Мис Русе, която я праща в надпреварата за най-красива българка Мис България Свят. Там тя е наградена с участие в състезание за красота в Тайван, където завързва контакти и отива в Мадрид за обучение. В испанската столица Габи получава покана да е едно от 420-те красиви момичета, които поставят нов Гинес рекорд с невиждано модно дефиле.
Габи е възпитаничка на училище „Иван Вазов“, след това завършва Икономическата гимназия „Елиас Канети“ в Русе, а по време на конкурса за Мис Русе е студентка в първи курс в специалност „Логистика“ на Икономическия университет във Варна.
„Инат съм и когато се захвана с нещо, го правя докрай. Ако съм си казала, че нещо ще се случи, ще се случи. Бях се нахъсала така и за конкурса и се постарах много. От малка така съм научена и се опитвам винаги всичко да е на ниво“, сподели пред „Утро“ Габи след спечелването на короната на Мис Русе.
Сега към амбицията е добавен и ценен житейски опит. Резултатът от това ще оценява жадуваният Ерген - Евгени Генчев, но най-вече публиката на шоуто.