На отчетно-изборното събрание на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН бяха избрани членове на Националния и Контролния съвет, както и председател на сдружението за мандат 2023 г. - 2027 г., съобщава организацията.
Членството в Българската мрежа на Глобалния договор на ООН не е персонално, а на компании и организации, и присъединяването към нея, както и към управителните органи, преминава през верификация от Централата на Глобалния договор на ООН. 
За членове на НС бяха преизбрани "Асарел–Медет", "Овергаз", "Софарма" и фондация "BCause", а "Аурубис", "Солвей соди" и "Лидл България" са новите попълнения на ръководния орган. Членовете на Националния съвет имат ръководни, представителни и лидерски функции, а ангажиментите им са свързани не само с дейността на Мрежата с Глобалния договор в Ню Йорк и CSR Europe, но и с утвърждаване на устойчивостта като единствения път на развитие и просперитет на бизнеса и обществото.  
Членове на Контролния съвет за новия мандат са "Инвестор медия груп", СУ „Св. Климент Охридски“ и "Кауфланд България".   
За председател на Българската мрежа единодушно беше избран Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на "Асарел-Медет", който беше избран за SDG пионер за България и е сред 10-те SDG пионери в глобален мащаб, съобщава организацията. Цоцорков поема поста след два мандата на Огнян Траянов, собственик и изпълнителен директор на "ТехноЛогика". По време на неговото председателство Българската мрежа се разрасна с нови членове, а проекти като "Гордея се с труда на моите родители", "Базар на професиите" и "Игри за добрини", бяха припознати от десетки компании. Сдружението днес е член на Консултативния съвет по корпоративна социална отговорност към МТСП и на Националната контактна точка за прилагане на Насоките на ОИСР за мултинационалните предприятия за отговорно бизнес поведение в България, пише още в съобщението. 
Моделът на работа на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН чрез колективни проекти по теми, значими за държавата и региона, получи признание от Глобалния договор и вече е част от стратегията за разрастване на организацията в световен мащаб.
"Българската мрежа е обединение на отговорния бизнес. Ние сме елитен клуб, без да сме елитарен, който показва и гарантира, че бизнесът е сила за добро. Извън производството на иновативни и  качествени продукти, инвестираме в ползи за обществото, което никой не изисква и не може да очаква. Не само с множеството CSR проекти на всяка една от компаниите, но и в колективните проекти, които създаваме и развиваме, за да стане България едно по-добро място.  С тях постигаме по-значими резултати, които заедно с съвместната работа, ни носят удовлетворение и вдъхновение за нови", каза Огнян Траянов.
По време на събранието бяха връчени и сертификатите за членство на две от трите присъединили се към Българската мрежа от началото на годината компании - "Загорка" и "Куминиано Фрудс". 
Българската мрежа на Глобалния договор на ООН е и национална партньорска организация на най-голямата европейска бизнес мрежа за КСО - CSR Europe.