С победа и загуба започна следобедната сесия за българските боксьори в третия състезателен ден от международния турнир за купа "Странджа", който се провежда в столичната зала "София".
В осминафиналите в категория до 60 килограма носителят на купата за 2022 година Радослав Росенов спечели с пълно съдийско единодушие срещу австралиеца Фред Зива. 
19-годишният българин влезе в мача много спокойно и още от първия рунд спечели доверието на съдиите. Във втория и третия рунд той продължи да води играта и така не даде никакво шансове на Зива, който е пети в ранглистата на boxrec в тази категория, точно пред Росенов.
На четвъртфиналите Росенов ще играе с Виктор Вакула от Молдова, който победи белгиеца Билал Ел Емрите.
В категория до 63,5 килограма Кирил Русинов не успя повтори успеха си от вторник и отстъпи с 1:4 съдийски гласа на австралиеца Мак МакКлери.
Двубоят беше много равностоен, като след първите два рунда трима от съдиите даваха равен резултат от 19:19, а другите двама бяха разделили гласовете си по 20:18 в полза на един от двамата боксьори.
В последния трети рунд обаче по-високият МакКлери изглеждаше по-свеж и по-опасен и това накара арбитрите край ринга да отсъдят изцяло в негова полза.