Даниел Трифонов спечели второто контролно на националния отбор по спортна гимнастика за младежи. Финалистът на успоредка от Eвропейското първенство в Мюнхен през миналата година, който завърши втори в първата проверка, събра сбор от 78.900 точки и изпревари Максим Казанджиев (75.000). Трети се нареди победителят в първото контролно преди седмица Здравко Добрев със 74.600 точки.
Четвъртата позиция зае живеещият в САЩ Кристофър Ногейра със 73.450 точки, който в първата контролна тренировка зае третата позиция.
В проверката участие взеха още трима състезатели - Наско Миков, Красимир Петков и Майкъл Дунев.
Контролните са част от подготовката на гимнастиците за Световното първенство за младежи и девойки, което ще се проведе 29 март до 2 април в Анталия (Турция).
Съставът от четири момчета трябва да бъде определен до 25 февруари (събота), когато ще се проведе и първото контролно състезание за годината на мъжкия  национален отбор. Съставът се подготвя за участие на Европейското първенство в средата на април в Анталия (Турция). За шампионата на Стария континент в момента тренират Руслан Делибалтов, Теодор Трифонов, Божидар Златанов, Мартин Мишев, Димитър Димитров и завърналият се от САЩ Йордан Александров.