Емилиен Жаклен ще пропусне оставащите стартове за сезона от Световната купа по биатлон, няколко дни след като помогна на Франция да спечели титлата в щафетата на 4 по 7.5 км за мъже на шампионата на плaнeтата в Оферхоф (Германия).
"Резервоарът е празен, съобщавам с тъга, но със спокойствие, че няма да продължа сезона и следователно няма да участвам на следващите три Световни купи. Тези последни години/месеци бяха много интензивни, без наистина да отделя време да направя почивка и да се вслушам в тялото си", написа Жаклен в профила си в Инстаграм.
Французинът спечели златото с щафетата за мъже и бронз със смесената щафета на първенството в Оберхоф, което завърши в неделя. Но резултатите му в индивидуалните дисциплини бяха разочароващи - 20-о място в масовия старт, 36-о в спринта и 37-о в индивидуалната дисциплина на 20 километра.
Те обаче отразяват неговия сезон, в който той записа три подиума в началото, но след това не успя да се представи на високо ниво и разкри, че има психически проблеми.
Жаклен спечели световни титли в преследването през 2020-а и 2021 година, както и злато с щафетата през 2020-а, когато завоюва общо четири медала. Той има и две сребърни отличия от Игрите в Пекин 2022 с щафетата мъже и със смесената щафета.