Въпреки че бившият премиер на Италия и лидер на "Форца Италия" Силвио Берлускони не е отвърнал досега открито на атаката, на която бе подложен от украинския президент Володимир Зеленски по време на неговата пресконференция с италианския премиер Джорджа Мелони, състояла се снощи в Киев, се съобщава, че той е бил страшно ядосан от случилото се, предаде АНСА за БТА.
Зеленски атакува Берлускони по време на съвместната пресконференция, след породили полемика нови коментари на италианския милиардер и медиен магнат, в които той беше много критичен спрямо украинския лидер и както изглежда намекваше, че Русия е била предизвикана да нахлуе в съседа си.
"Мисля, че къщата на Берлускони никога не е била бомбардирана, мисля, че танковете никога не са навлизали в неговата градина", заяви Зеленски снощи.
"Форца Италия" също според информациите е била ядосана от това, че Мелони, която повтори подкрепата на Италия за Киев в борбата й с нахлулите на територията й руски сили, не е защитила на пресконференцията Берлускони по-експлицитно.
 
(Информация по договор между АНСА и БТА)