Байерн Мюнхен трябва да докаже, че продължава да бъде водещ клуб, заяви изпълнителният директор на германския шампион Оливер Кан. В неделя баварците се изправят срещу една от приятните изненади през сезона Унион Берлин и трябва да вземат реванш след поражението с 2:3 срещу Борусия Мьонхенгладбах през миналата седмица.
"Сега футболистите трябва да докажат защо с в Байерн. Двубоят с Унион Берлин е като дуел за върха. Това е перфектният мач, в който всеки ще може да се докаже. Байерн най-добре знае какво трябва да направи в ситуация като тази. Допуснахме изключително много грешки и загубихме прекалено голямо количество точки. Това не може да ни се случва повече", заяви бившият германски национал пред Билд. 
"Червените" имат преднина от 1:0 след гостуването във Франция срещу Пари Сен Жермен след изиграването на първия осминафинален двубой между двата състава.
В класирането в Първа Бундеслига баварците са на първо място с 43 точки. Борусия Дортмунд и Унион Берлин имат същия актив след 21 изиграни кръга.