Вратарят Александър Нюбел каза, че клубът от френската Лига 1 Монако е наложил вето на завръщането му в Байерн (Мюнхен) през януарския трансферен прозорец и все още не е ясно дали изобщо той отново ще облече екипа на шампионите в Бундеслигата.
Нюбел е в Монако под наем за два сезона от "баварците" с контракт, който изтича на 30 юни. Байерн обмисляше евентуално завръщане на Нюбел, след като титулярният им страж Мануел Нойер получи фрактура на крака в края на сезона, но 26-годишният играч каза пред ДПА, че ръководството на Монако не е искало това.
"Монако ми даде ясно да разбера, че на този ранен етап определено няма да ме пуснат. Следователно трансферът никога не е бил наистина проблем за мен", каза стражът.
Байерн подписа с Ян Зомер от Борисия Мьонхенгладбах. Нюбел каза, че бъдещето му след лятото е неясно, въпреки че има договор с Байерн до 2025 година.
"Оставам концентриран върху настоящето. Всичко останало е разсейване. Нашата работа е достатъчно трудна и е на първо място", каза той преди двубоя от осминафиналите на Лига Европа срещу Байер Леверкузен в четвъртък.
Бившият страж на Шалке 04 Нюбел напусна "баварците" през 2021 година, защото не получаваше почти никакво игрово време в присъствието на Нойер и каза, че не съжалява.
"Стигнах до етап, на който исках да бъда номер 1. Имам договор с Байерн Мюнхен до 2025 година и съм титулярен вратар в Монако, един от най-интересните клубове в Европа. Много съм доволен от това", добави той.
Нюбел отхвърли критиките относно преминаването му в Байерн през 2020-а, като каза, че "едва ли някой знае предисторията" и добави, че "избрах тази стъпка, защото исках да знам докъде мога да стигна".