Гардът на шампиона в Националната баскетболна асоциация Голдън Стейт Уориърс - Стеф Къри, се завърна на тренировъчното игрище за първи път, след като увреди две връзки на лявото коляно на 4 февруари, съобщи ДПА.
Къри, който е двукратен най-полезен играч на НБА, направи самостоятелна тренировка, а останалите му съотборници проведоха занимание преди мача с Лос Анджелис Лейкърс в четвъртък.
"За първи път е на терена след травмата, така че ще направи няколко леки тренировки и след това ще видим какво ще стане по-нататък", каза треньорът на Голдън Стейт Стив Кър за Къри.
След контузията на гарда, Уориърс спечелиха само два от последните си пет двубоя преди паузата за Мача на звездите, която за тях приключва в четвъртък. Не е ясно кога Къри отново ще се завърне в игра.
34-годишният баскетболист има средно 29,4 точки, 6,4 асистенции и 6,3 борби в 38-те си изиграни мача този сезон. 
Той бе избран за девети път за участие в Мача на звездите, но заради контузията не игра в неделя в Солт Лейк Сити. 
В кариерата си Къри е постигнал 24,5 точки, 6,5 асистенции и 4,7 борби. В момента "Войните" се намират на девето място в Западната конференция. При подновяването на редовния сезон в четвъртък от Голдън Стейт по всяка вероятност ще отсъства още един основен играч - Андрю Уигинс, който пропусна последния мач преди почивката по лични причини. Той не беше с отбора във вторник и не е сигурно дали ще се върне, за да помогне в гостуването на Лейкърс.