Кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков обяви, че е изискал от Министерството на младежта и спорта да му изпрати договора между държавата и футболен клуб ЦСКА за изграждането на нов стадион на "червените" в Борисовата градина, която е част от управлявания от него район.   
В средата на февруари в Агенцията по вписванията беше подадено заявление за вписване на съвместното дружество "Спортни имоти Българска армия" АД, в което с по 50 процента дялово участие (по 28 498 000 лева) влизат държавното дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД и "Арена ЦСКА" ЕООД.
"Сънувах странен сън - върху покрива на Народното събрание е пораснала гора и някой я е изсекъл, а Пик и Тук не е Амстердам молят председателя на СОС да ме обеси. Без пряка връзка с това, но първото нещо, което направих като дойдох на работа беше да пиша на министъра на младежта и спорта да ни бъде предоставен договора за съвместното дружество на държавата с ЦСКА за стадиона в Борисовата", написа Трайков във "Фейсбук".
Планът на управата на "армейците" е да бъде изградено ново съоръжение в рамките на настоящия стадион "Българска армия", който се намира в столичната Борисовата градина, която е със статут на недвижим паметник на културата.
По-рано през месеца в Борисовата градина избухна скандал с незаконна сеч на дървета около къпалня "Мария Луиза", която е в близост до стадион "Българска армия".