Баскетболният тим Атланта Хоукс уволни треньора си Нейт Макмилън, след като тимът до прекъсването за Уикенда на звездите балансът на тима беше 29 победи и 30 загуби, съобщава STATS Perform/dpa.
Надеждите на феновете от щата Джорджия бяха за една вълнуваща кампания, тъй като Макмилън влезе във втория си пореден сезон в Националната баскетболна асоциация (НБА), поемайки поста от Лойд Пиърс. След като пое отбора през 2021-а година, Макмилън направи серия от 27 победи и само 11 поражения, нареждайки се на 5-о място на Изток. В плейофите те стигнаха до финал в Източната конференция, елиминирайки по пътя си Ню Йорк Никс и Филаделфия.
През следващия сезон 2021/2022 Атланта Хоукс се нареди на 8-о място в Източната конференция, като отпадна още в първия кръг на елиминациите. Това се балансира от втората най-добра атака през кампанията и петата най-лоша защита. В момента по тези показатели са 16-и в атака и 21-и в защита. И тъй като трансферният период в Лигата е затворил, ръководството прецени, че няма как да повлияе на представянето на отбора и го уволни.
Според Ейдриън Войнаровски от ESPN, помощник-треньорът Джо Прънти ще поеме поста временен старши треньор, докато те провеждат "мащабно" търсене за постоянно решение. Журналистът твърди още, че "търсят треньор, който е показал способност да развива играчи, да направи тима в нападение и защита един от най-добрите 10 в Лигата и да носи отговорност за действията си". И допълва, че според тези критерии, Куин Снайдър от Юта Джаз се приема за добър вариант. Според друг репортер от The Athletic, дава предпочитанията си на Чарлс Лий от Милуоки, прекарал преди това четири сезона като помощник в Атланта Хоукс.
Другите сериозни претенденти за поста са Майк Буденхолцър, Кени Аткинсън – в момента асистент в Голдън Стейт и бивш старши треньор на Бруклин, помощник-треньорът на Сакраменто Хорди Фернандес и помощникът на Голдън Стейт Мич Джонсън.