Билетите за последния мач на мъжкия национален отбор на България от група F в предварителните квалификации за Евробаскет 2025 ще се продават на касите на „Арена Ботевград“ от 24 февруари. Двубоят България – Португалия ще се играе в Ботевград на 26 февруари от 18:00 часа.
Поради огромния интерес към срещата домакините от Балкан Ботевград решиха да стартират продажбата по-рано. Цената на пропуските е 10 лева.
Входът за клубни отбори при подрастващите в България, които искат да гледат мача, ще бъде безплатен, след като от БФБаскетбол за пореден път правят този жест към най-малките бъдещи звезди, пишат от централата. Единственото условие е всеки един тим да бъде предварително организиран и да уведоми домакините за желанието да наблюдава срещата.
Отборът на България заема второ място във временното класиране в групата с 3 победи и 1 загуба. Португалия е лидер с баланс 4-0.
В първия мач между двата отбора португалците се наложиха с 88:78 над националите, водени от селекционера Росен Барчовски в Коимбра.
Утре, на 23 февруари, българският тим ще гостува на Румъния, а двубоят ще бъде излъчван пряко от Нова Спорт.