Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау призова вратаря Лорис Кариус да „пренапише историята на своята кариера“ в дните преди финала за Купата на лигата в Англия срещу Манчестър Юнайтед. Двубоят за трофея ще се играе в неделя в Лондон.
29-годишният германец, който направи грешки при головете на Реал Мадрид срещу Ливърпул за успеха с 3:1 във финала на Шампионската лига през 2018 година.
„Това ще бъде невероятен шанс за него да пренапише историята на кариерата си. Имало е много случаи във футбола, когато подобни неща се случват. Не можем са предвидим какво ще стане, но имам усещането, че предстои нова история за кариерата на Кариус“, коментира Хау по повод германския страж на своя Нюкасъл.
„Това е красотата на футбола. Никога не знаем какво ще се случи. Тази непредвидимост е нещото, което прави футбола толкова изключителен за гледане“, каза още Еди Хау, цитиран от агенция ДПА.
Лорис Кариус се присъедини към Нюкасъл през септември, а наскоро договорът му бе удължен до края на сезона.
Червеният картон, който друг от вратарите на тима Ник Поуп получи в съботния двубой от Висшата лига, означава, че предстои Кариус да получи шанс да пази за Нюкасъл.
„Говоря с него всеки ден, както говоря с всичките си футболисти. Лорис беше спокоен и в добро настроение“, добави Хау.