Наполи не бива да мисли, че вече е стигнал до четвъртфиналите на Шампионската лига, въпреки комфортната победа с 2:0 като гост над Айнтрахт Франкфурт в първия мач, предупреди старши треньорът на неаполитанците Лучано Спалети.
Лидерът в Серия А Наполи постигнаха победа с 2:0 на "Дойче Банк Парк" с голове на Виктор Осимен и Джовани Ди Лоренцо и влиза като фаворит за реванша в Неапол на 15 март.
Спалети обаче счита, че все още нищо не е приключило.
"Не може да мислим, че автоматично се класираме след първия мач. Трябва да видим дали ще успеем да защитим аванса си на реванша", каза Спалети.
Хвича Кварацхелия пропусна дузпа през първото полувреме, но през второто се реваншира с асистенция за гола на Ди Лоренцо. Това е 13-а асистенция за грузинеца във всички турнири този сезон, рекорд за играч от Серия А.
Спалети посочи, че устойчивостта на Наполи е ключов фактор за успехите на отбора този сезон.
"Трябва да се подчертае това нещо - отборът не се отказа след пропуснатата дузпа, а веднага вкара, бяхме настойчиви, защото искахме да победим. Искаме да спечелим всичко, мачовете минават и не може да ги върнем. При 2:0 имаше възможност да отбележим трети гол, направихме някои неща добре, други не толкова добре, можехме да се постараем още повече", каза още Спалети.
Победата е първата на Наполи като гост в елиминациите на Шампионската лига, след като тимът загуби предишните си три.