Ясен Радев заяви, че е спестил сили в първия си мач на боксовия турнир за купа "Странджа", тъй като му предстоят "още три мача, които трябва да спечеля".
В категория до 54 килограма Радев, финалист в надпреварата през миналата година, надделя с пълно съдийско единодушие над Емануел Шемеза от Австралия. На четвъртфиналите той ще срещне италианеца Томазо Скиака.
"Стори ми се, че опонентът ми е напълно подходящ за моя стил и реших да икономисам сили и енергия. Имам още три срещи, които трябва да спечеля. И трите се очертава да бъдат тежки, затова прецених, че с колкото по-малко усилия успея да спечеля, толкова по-добре за мен", заяви за БТА 20-годишният национал.
За турнира в София при 54-килограмовите дойдоха първите двама в световната ранглиста - филипинският феномен Карло Паалам и европейският шампион Билал Беннама от Франция.
"Не ме притеснява конкуренцията. Щастлив съм, че има такива боксьори, с които да мога да играя и да се развивам. Това е турнирът, на който да си свиря часовника преди световното първенство и това е възможно най-добрата подготовка преди него", завърши Радев.