Нападателят Кристофър Нкунку от РБ Лайпциг е под въпрос за първия мач от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Манчестър Сити в сряда, въпреки че се завърна от контузия миналата седмица, каза треньорът Марко Розе.
Френският национал, който бе избран за играч номер 1 през изминалия сезон в Бундеслигата, беше аут от средата на ноември заради контузия в глезена, но се завърна при победата им над Волфсбург (3:0) в събота, като направи една асистенция.
„Кристо можа да завърши само част от тренировката днес, защото имаше някаква реакция от контузията му. Със сигурност няма да започнем с него. Ще трябва да видим дали той изобщо може да бъде с нас утре, но няма да поемаме никакви рискове, имаме още много мачове този сезон“, заяви Розе на пресконференция.
РБ Лайпциг ще трябва да работи усилено, за да владее топката срещу Манчестър Сити, един от най-добрите отбори в света, добави Розе, и трябва да използва малкото си шансове срещу англичаните.
"Те са един от най-добрите отбори в света. Ние сме добре подготвени, имаме доверие в отбора и с феновете на наша страна се надяваме да изиграем добър мач. Важното е да владееш топката, а не просто да тичаш след нея.
Трябва да се забавляваме в затварянето на пространствата, да се защитаваме срещу тяхната игра за позициониране. Когато спечелим притежанието, трябва да използваме шансовете, които получаваме“, завърши Розе.