120 души вече са назначени в новата фирма от автомобилостроителната индустрия, избрала Русе за изграждане на нов завод - „Ебершпехер“. До края на годината ще бъдат назначени още 100. Сегашното производство на бул. „Тутракан“ 5 е временно решение до изграждането на новата сграда на дружеството, чието строителство ще стартира следващия месец и по план ще приключи до края на годината. Тя ще бъди разположена върху 17 000 кв.м площ, а това ще даде възможност на компанията почти да удвои капацитета си.
Германската фирма със 158-годишна история е специализирана в производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели за автомобили с екологично задвижване - електрическо, хибридно и водородно. В Русе ще действат две от растящите й направления, свързани със сглобяването на различни продукти за климатизация. Компанията се развива на повече от 80 места в света, а сред клиентите им са световни марки от ранга на „Мерцедес“, „Тойота“, „Форд“ и много други. В момента около 6 милиона превозни средства по света са оборудвани с високоволтовите й нагреватели и електронни блокове за управление. През 2021 година брутните глобални годишни приходи на групата възлизат на 6 милиарда евро.
„Поточният процес е автоматизиран, а самото производство е абсолютно чисто и се прави в условия на свръхналягане“, посочи управителят на русенския завод Руслан Папазян, който вчера заедно с директора на новите производства за компанията Маркус Аллес посрещна кмета Пенчо Милков и заместниците му Златомира Стефанова и Димитър Недев.
„Щастливи сме, че избрахте Русе за разширяване на производството си. За нас оценката на компанията е и оценка за града и посоката, в която се развива. Тук постепенно се оформя клъстер от фирми, работещи за автомобилната индустрия, и разширяващи дейността си. Вашето присъствие е много важен момент от това развитие и съм убеден, че освен всичко, от вас можем да почерпим и голям опит в корпоративната култура и управлението на хора“, обърна се към домакините кметът.