Лийдс назначи Хави Грасия на мениджърския пост, съобщиха от английския клуб във вторник. Договорът на бившия треньор на Валенсия и Уотфорд е "гъвкав". Специалистът заменя Джеси Марш, който беше уволнен заради слаби резултати на 6 февруари.
Лийдс заема 19-то място в класирането във Висшата лига с актив от само 19 точки след 23 изиграни двубоя. В събота "белите" ще играят срещу Саутхямптън.
"Лийдс има удоволствието да съобщи за назначението на Хави Грасия. Той ще започне работа след получаването на работна виза", се казва в информацията на клуба от Йоркшър.
52-годишният испанец ръководи английския Уотфорд в продължение на близо 20 месеца, извеждайки "стършелите" до финал в турнира за купата на Футболната асоциация през сезон 2018-2019. Грасия беше начело на испанския Малага, както и на руския Рубин Казан. Последната до момента работа на опитния треньор беше в Ал Сад, с който спечели титлата в шампионата на Катар.
Мениджърът на отбора на Лийдс до 21 години Майкъл Скубула водеше временно "белите" след раздялата на клуба с Джеси Марш. 
Очаква се Хави Грасия да дебютира начело на Лийдс в двубоя срещу Саутхямптън в края на седмицата.