Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоби от 500 лева след поредните мачове от шампионата при мъжете.
ДАС разгледа доклада на  Красимир Стойнов, дежурен представител на БФБ от срещата Берое – Черноморец, и реши:
- Налага на Георги Боянов, състезател от отбора на Черноморец (Бургас), глоба в размер на 300 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение в срещата, проведена на 11.02.2023 г.
На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.
Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с номер 24 от отбора на БК Черноморец Бургас Георги Бояно  е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.
ДАС разгледа и доклада на Съби Бахчеванов след мача Ямбол – Левски и реши:
- Налага на Златин Георгиев, състезател от отбора на Левски, глоба в размер на 200 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение в срещата, проведена на 12.02.2023 г.
На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.
Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с номер 42 от отбора на Левски Златин Георгиев е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.