С тържествена церемония пред Паметника на Васил Лавски и факелно шествие под наслов „150 години безсмъртие“ Русе почете паметта на Апостола.
Стотици русенци се събраха пред монумента на Васил Левски в Парка на възрожденците, за да сведат глава пред подвига на великия българин. Церемонията започна със строяване на почетния караул и Младежкия гвардейски отряд под звуците на тържествен марш в изпълнение на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. След това прозвучаха стихотворенията „Обесването на Васил Левски“ и „Песен за Апостола“, рецитирани от 14-годишната Михаела Борисова и 12-годишният Константин Борисов от Детска театрална работилничка към Детския център за култура и изкуство с ръководител Йоланда Димова 
„Много герои са се жертвали за свободата ни, но Левски остава символ, защото той поставя една основна цел в умовете и сърцата на хората - тази за свобода и обединение на българите“ - с тези думи се обърна към събралите се русенци кметът Пенчо Милков. Заупокойна молитва в памет на героя и благодарствен молебен бяха отслужени от Негово Преосвещенство Главиницкия епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум и свещеници от Русенската Света митрополия.
Церемонията, организирана съвместно от Община Русе и Областна администрация завърши с полагане на венци и цветя от кмета Пенчо Милков, областния управител Анатоли Станев, Общински съвет - Русе, представители на политически партии и граждани.
Вечерта ВМРО-Русе за 26-та поредна година поведе традиционното си факелно шествие. Пред паметника на Апостола беше отслужена панихида от отец Стефан, слово произнесе председателят на Областния комитет на ВМРО Галин Григоров. Всички участници в събитието получиха портрет на Васил Левски, осигурен от Фондация „ВМРО“.