В традиционния дизайн на всяко жилище плочките присъстват най-вече в банята. Те могат да са част от кухнята, терасата, дори и дневната, но основно хората ги избират за банята си. Те са много по-практични за мокрото помещение, тъй като са влагоустойчиви и от хигиенна гледна точка са най-практичното решение. 

В търговската мрежа ще откриете много различни видове фаянс. Дизайнът му може да бъде много разнообразен. Съвременните модели имитират различни естествени материали и мозайки. Съветите, които ще ви предложим, се надяваме да ви помогнат при покупката.

Как лесно да откриете подходящите плочки?

Ако ви предстои ремонт със сигурност се чудите как да изберете функционална и красива настилка за мокрото помещение. Основният критерий на голяма част от потребителите е предварително заложеният бюджет. Съвременните магазини ще ви улеснят, тъй като предлагат богат каталог от красиви и модерни настилки. Редовно ще намерите и по-евтини модели, благодарение на регулярните промоции. Тук ще ви предложим няколко препоръки, за да изберете бързо правилните плочки за баня:

• според размерите на помещението – ако банята е по-малка специалистите ви съветват да изберете гланциран модел, който по-добре ще отразява светлината. Нека и цветовете да са в светлата гама, за да изглежда мястото просторно. Матови и по-тъмни плочки може да поставите в голямо и просторно помещение;

• да са устойчиви – задължителна е влагоустойчивостта. Също така материалите, от които са изработени, трябва да ви гарантират здравина и издръжливост дори на удар;

• разгледайте възможностите – фаянсът е подходящ за облицовка на стените, защото не се препоръчва за по-високо натоварване. Може да бъде матов или гланциран. Дебелината на теракота е по-голяма и може да се използва както за стените, така и за пода. Гранитогресът е с най-голяма устойчивост. Той също е универсален като приложение.

Преценете внимателно колко квадрата трябва да поръчате. За пода задължително използвайте големи плочи, докато на стените бихте могли да поставите и от малките.

В какви цветове да бъдат плочките за баня?

Изборът на цветни комбинации е строго индивидуален, но ще ви насочим към няколко подходящи възможности. Ако искате помещението да бъде модерно и елегантно може да комбинирате бяло и черно или бяло и червено. Според специалистите ще внесете повече уют, ако заложите на лилавата гама. Лятно и свежо настроение ви очаква с избора на жълто, оранжево или светло зелено. Тези цветове са красиви, тъй като се асоциират със слънцето и топлината.