Старши треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти беше доволен от представянето на отбори при домакинската победата на Елче с 4:0 в двубоя от испанския футболен шампионат.
"Получи се добър мач във важен момент от сезона. Контролирахме играта през цялото време. Справяхме се добре в последната третина на терена, създадохме много шансове и успявахме добре да неутрализираме контраатаките им", отбеляза Карло Анчелоти пред DAZN. 
"Когато отборът води с 3:0 и се отпусне, може да си навлече неприятности. Точно това не искам да се случва. Важно е да поддържаме тази динамика на концентрация и отдаденост. Всяка победа е важна за придобиване на допълнителна увереност, а всяка грешка може да повлияе малко или много на атмосферата в състава", добави той.  
Анчелоти коментира и ситуацията с изтичащите договори на Лука Модрич и Марко Асенсио.
"Модрич е невероятен играч. Но всеки един е важен, защото не мога да пускам едни и същи единайсет футболисти всеки мач, трябва да правя ротации в отбора. Сезонът е дълъг и много изискващ. В момента той търси най-добрата си игрова форма. Кроос вкара гол срещу Билбао, влизайки от пейката, а Модрич го направи днес. Те са достатъчно добри, за да могат да влияят, дори когато влизат като резерви", коментира Анчелоти. 
 "Не знам дали Асенсио ще остане, или не. Но това няма голямо значение за мен. Предстои ни много сериозно предизвикателство през този сезон. Важното е, че той допринася за отбора, както го правеше и миналата година. Нека продължи да играе по този начин и клубът ще вземе подходящото решение", добави италианският спец.