Новият футболист на „Дунав“ Калин Георгиев ще бъде включен веднага в групата за домакинския мач на русенския отбор тази неделя от 14 часа срещу „Етър“ /Велико Търново/. Роденият на 21 март 2002 година състезател пристигна от „Черно море“ /Варна/. Във вторник следобед той подписа договор, въпреки че предварителната идея беше да да играе за дунавци като преотстъпен. Срокът на контракта не бе упоменат.
Преди мача с „Литекс“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров каза за „Утро“, че се колебае дали Георгиев да бъде привлечен. Явно сериозните кадрови проблеми в отбора са го принудили да премисли.
„Калин Георгиев е млад и надежден футболист. Играе като опорен халф. Ако треньорският щаб прецени, може дори и да играе в мача срещу „Етър“, заяви за „Утро“ техническият шеф на „Дунав“ Светлин Симеонов.
Потърсихме повече информация за новото попълнение, която показва, че той няма нито един официален мач за „Черно море“. От 2 февруари 2020 година, когато се води статистика под неговото име, в 95 процента стои графата „Извън групата“. В десетина случая е посочен като резерва.
Самият той твърди, че дебютът му с мъжкия отбор на „Морето“ бил в мач срещу „Арда“ /3:0/. Казва го в интервю за сайта „ДСпорт“, така че в статистическите данни може и да има грешка. От същото интервю разбираме, че младежът е бил ползван понякога като външен халф и краен защитник, но любимата му позиция е като вътрешен халф. Най-добрият му приятел и съветник при „моряците“ е бил Васил Панайотов, а любимият му отбор е „Манчестър Юнайтед“.
А що се отнася да Илия Миланов, техническият директор на „Дунав“ Светлин Симеонов каза по адрес на централният защитник: „Илия е възстановен на 90 процента, но няма да се рискува с включването му срещу „Етър“.