Рецидивист с 13 присъди, главно за кражби, отново се връща в затвора за 2 години и 8 месеца и ще трябва да плати 3000 лева глоба за източени от чужда банкова карта 1500 лева.
Криминалният екземпляр с инициали И.Ц. е от Габрово, последното наказание от 5 години лишаване от свобода е търпял при строг режим до 2 април 2021 година. На 3 май 2022 година работил в лунапарка пред спортна зала „Орловец“ в родния си град. На същото място гостуващ цирк издигнал шапитото си, а около него били разположени караваните на артистите. Това се оказало непреодолимо предизвикателство за И.Ц., който се вмъкнал в една от тях, видял дамската чанта на П.В. с потрфейла й, в който държала кредитна карта с ПИН-кода, дебитна карта и 70 лева. Изчакал да започне вечерното представление и взел набелязаната плячка. Без да губи време наел такси до Велико Търново и на изхода на Габрово пробвал кредитната карта, като си купил цигари от бензиностанция. След като плащането минало успешно, от два банкомата в Търново изтеглил 400 лева.
Като се видял с пари, взел друго такси, пристигнал в Русе и тук вече действал със замах - на 4 пъти успял да изтегли 1150 лева, убеден, че няма как да го хванат, тъй като е далеч от Габрово. Междувременно обаче пострадалата получила СМС за извършените транзакции и подала сигнал в полицията, а закоравелият крадец скоро се оказал в русенския арест. Това е и причината делото да се гледа в Окръжния съд.
То премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна вината си по всички обвинения и така се стигна до най-благоприятното за него наказание. То все пак може да се обжалва в двуседмичен срок, но вероятността това да се случи е само теоретична.