Мариан Вайда, бившият дългогодишен треньор на 22-кратния шампион от Големия шлем Новак Джокович, сравни сърбина с другите двама големи тенисисти през този век Рафаел Надал и Роджър Федерер.
"Прекарахме 15 години заедно. Новак реши да играе по-малко турнири и да има по-млад екип, воден от Горан Иванишевич. Беше много трудно, но животът продължава. Аз съм добре, Новак също. Бих искал да го виждам на корта по-често и да го виждам да печели повече турнири", каза Вайда в интервю за ole.com.ar.
"Кой е по-силен от "голямата тройка"? Това е труден въпрос, защото те са различни. Що се отнася до тениса, всеки има собствена настилка: Рафа обича клей, Роджър обича твърди кортове, Ноле обича трева. Те имат различни стилове и стратегии за това как да се държат в турнири. Но те винаги играят добре и целите им са едни и същи: да бъдат най-добрите. Винаги искат повече и вървят напред. Вече 15-20 години са били и си остават най-добрите. Манталитетът им е ключов фактор и мисля, че съперничеството изигра роля: това е горивото, което им помогна да станат по-силни. Освен това те са много силни психологически.
Всеки има своите силни страни, но Новак е взел най-доброто от Надал и Федерер. Той притежава страхотната техника на Роджър и упоритостта на Надал и тази комбинация е печеливша", каза Вайда.