ЦСКА успя да надиграе Левски с гол в последната минута в поредното издание на Вечното дерби в българския футбол. Петият за сезона мач между двата отбора завърши 1:0 в полза на "армейците", а победният гол падна в последния възможен момент.

В третата минута от даденото от съдията продължение Пламен Крачунов след корнер с глава успя да прониже противниковата мрежа и донесе победата на своя тим. ЦСКА победи Левски за втори път с този резултат в рамките на една седмица.

През първото полувреме футболът не бе от много високо качество, но положения пред двете врати не липсваха. Още в първата минута ЦСКА можеше да поведе в резултата, след като Даниел Димов върна топката твърде рисковано към вратаря Блажевич. Тя попадна в Иван Стоянов, който от малък удар стреля опасно, но Блажевич успя да избие в корнер. В седмата минута "сините" имаха отлично положение. Орлин Старокин стреля изненадващо от около 25 метра, Колев със сетни усилия успя да отбие топката в гредата, тя се озова в краката на Божинов, който обаче не успя да намери очертанията на вратата. В 14-ата минута Божинов получи контузия и бе заменен от Макриев. 6 минути след това Рафаел Бастос се озова сам срещу вратаря на ЦСКА Колев след грешка на Менди, но направи непростим пропуск, стреляйки много неточно в аут. През първото полувреме жълти картони получиха Тодор Янчев от ЦСКА и Ларсен Туре от Левски. Малко след почивката треньорът на тима от "Герена" Тони Здравков бе принуден да направи втора принудителна смяна в мача. Дъстли Мюлдер не можа да продължи срещата и на негово място се появи Пламен Крумов. Последният можеше да открие резултата в 75-ата минута от пряк свободен удар, но топката мина на около 40 сантиметра от гредата. Малко преди това Менди бе на път да си вкара автогол, но вратарят на "армейците" Колев опази вратата си и този път. В 81-ата минута Гъргоров получи пас и се озова в добра ситуация, но страничният рефер вдигна флага за засада. Футболистът на "червените" протестира срещу това решение, а телевизионните повторения показаха, че засада наистина няма.