ЦСКА и „Левски" излизат един срещу друг в мач от първия кръг на плейофите на "А" група в събота следобед. За последно двата тима се срещнаха преди седмица, когато червените спечелиха с 1:0. При успех на ЦСКА днес, футболистите на Стойчо Младенов ще се доближат на 4 точки лидерите в класирането към „Лудогорец" и „Литекс". Сега армейците са трети в подреждането с 51 т., докато сините са 7-ми с 44.

Участие в двубоя няма да могат да вземат наказаните "армейците" Райс Мболи, Апостол Попов, Валентин Илиев, Борис Галчев и Омар Косоко. Антон Карачанаков и Петър Витанов пък са контузени и също пропускат мача. От Левски пък аут за дербито е Владимир Гаджев, който в предното дерби преди седмица получи червен картон. Антони Здравков няма да може да разчита заради травми на Пламен Илиев, Мирослав Иванов, Стефан Велев и Антон Огнянов.

Мачът ще се играе на Национален стадион „Васил Левски". Футболното дерби започва от 16:15 часа. По този повод се въвежда организация на движението, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:
- От 08.00 часа на 14 март 2014 г. до 18.00 часа на 15 март 2014 г. при вход 25 и 26 на Национален стадион „Васил Левски".
- От 08.00 часа на 15 март 2014 г. до приключване на мача по алеите около Национален стадион „Васил Левски".
- От 14.00 до 18.00 часа на 15 март 2014 г.
- на моста пред Национален стадион „Васил Левски";
- на ул. „Ген. Гурко" между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. „Любен Каравелов".
От 15.00 часа до приключване на футболната среща на 15.03.2014 г. само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:
- ул. „Ген. Гурко" между бул. „Васил Левски" и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви";
- бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. „Орлов мост" и бул. „Черни връх";
- бул. „Драган Цанков" между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. „П.К. Яворов".
От 15.00 часа на 15 март 2014 г. до приключване на мача се променя частично маршрута на автобусна линия № 75, като се скъсява маршрута й до Военна академия.
Столична дирекция на вътрешните работи да осигури охрана и постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.