Времето, в което живеем, ни налага да бъдем модерни, различни, отличаващи се и креативни. Нещо наистина иновативно е на път да сложи ярък отпечатък върху културния живот на Русе, град с гордост носещ многогодишната традиция на „първите неща“.
Вдъхновени от най-популярните музикални фестивали - събития от следващо поколение, очакват русенската публика в дните 4 и 8 март. Те ще се случат в единственото подходящо място за тази цел, а именно зала Арена Русе. И музикалният фестивал ARTWORLD ще потвърди, че Русе несъмнено има потенциал да бъде дестинация за забавление от световна класа!
Уверени, че музиката е велика сила, която има способността да обединява, екип от млади хора с богат опит в развлекателната индустрия - креативни и талантливи професионалисти, са амбицирани да свържат в едно грандиозно изживяване позитивни и спонтанни хора от всички възрасти.
Още на 4 март от 10 часа в зала Арена Русе „KIDS WONDRLEND“ ще превземе детските сърца с приказния свят, изрисуван от невероятния творчески екип на ARTWORLD FESTIVAL.
Едно спиращо дъха приключение за всички малчугани и техните родители заедно с аниматорите от групата на „Веселяците“, които ще радват и забавляват децата с щури игри и занимания в продължение на цели два часа.
Малко по-късно на 4 март - от 17.30 часа -  нестихващото шоу продължава за по-големите каки и батковци с „TEENAGE WONDERLAND“ и в същия ден, на същото място от 20 часа, предстои кулминацията на пътешествието с „CARNAVALESQUE“.
Визуални и светлинни ефекти, невиждани декори, огромен екран, който ще потопи публиката във фантастични светове, и, разбира се, качествена музика, изпълнена от безапелационните любимци - Дара, Атанас Колев, рапърът 100 кила и още много именити DJ-и, пристигнали специално за впечатляващото събитие.
И като празнично продължение на фиестата, на 8 март от 20 часа в зала Арена Русе предстои наистина магично карнавално парти под знака на ARTWORLD FESTIVAL, което ще сложи само началото на цяла поредица от забележителни събития занапред.
Организаторите обещават зрелищен спектакъл, в който ще се включат звезди от ранга на Кристина Димитрова, Искрен Пецов, Илия Ангелов и още 18 имена от българската, румънската и италианската сцена - забележителни любимци на публиката. Балет „Вега“ и балет „Нова“ ще добавят още настроение и блясък към приказното преживяване.
Събитието без аналог в историята на Русе досега ще се разгърне с пълна свобода и мощ там, където всички могат всичко и нищо не е в състояние да хвърли сянка на ограничение.
Още във фоайето на зала Арена, а и по цялото протежение на сцената изобилно отрупани барове ще задоволят и най-малките капризи на участниците в грандиозното шоу. Тези, които предпочитат, ще могат да преживеят своята звездна гала вечеря на балните маси в центъра на залата, където ще бъдат разположени ВИП и парти зоните.
Всъщност инвеститорите в тази идея черпят вдъхновение от нивото и качеството на едни от най-известните в света - Tomorowland, и очакват подкрепата на русенци, за да сътворят наистина вдъхновяващ празник за Жената, именно на нейния ден - 8 март!
Организаторите са помислили как гостите им да съхранят преживяването си в красив спомен. По време на фестивала ще бъдат направени изобилие от кадри, с които участниците да оставят парти визията си в историята и винаги да бъдат готови за още...
Не са забравени и най-малките, които също могат да станат част от този невероятен фестивал! Родителите им ще имат възможност да изтеглят още в дома си необходимата декларация за лица под 18 години от сайта www.artworld-festival.com, която след това да бъде подписана на входа на зала Арена Русе.
Билети за първия бутиков музикален фестивал в България могат да бъдат закупени онлайн на сайта artworld-festival.com и на касите на зала Арена Русе, където желаещите ще могат да запазят конкретни места за различните зони.
Кадри от проекта и инсталацията за фестивала, както и повече информация за фестивала, могат да бъдат проследени във ФБ страницата на събитието „ARTWORLD FESTIVAL“.

Диана ДИМИТРОВА