Футболистите на „Дунав“ са готови за утрешния домакински мач от пролетния сезон във Втора лига срещу „Литекс“ /Ловеч/, смята старши треньорът на отбора Людмил Киров.
„Поработихме добре, мисля, че изпълнихме по-голяма част от задачите. Що се отнася до състоянието на терена, той ще е еднакъв и за двата отбора, така че не виждам защо трябва да коментираме тази тема. „Литекс“ е добър отбор, но ще е повече от хубаво, ако тръгнем с победа“, заяви Киров за „Утро“.
Той допълни, че притеснението му е свързано с централния нападател и голмайстор на тима Йордан Димитров.
„Дани разтегна в редукторите. Няма да тренира до мача. Днес /вчера, б.а./ ще пътува за Разград, където лекарят на „Лудогорец“ ще му постави инжекция. Надявам се да е готов за двубоя в събота“, каза старши треньорът.
Киров заяви, че е наясно със състава, както и с хората, които ще играят в отбрана в отсъствието на контузения Илия Миланов.
„Миланов вече тренира индивидуално, но ще му трябва още време за възстановяване. В момента разполагам с 14-15 равностойни футболисти. С мъжете тренират и четирима юноши. Съставът не е толкова широк, но ще трябва да се справим и с такава група. Защо освободихме бразилеца Джовани Сантос? Защото не показа нещо особено. Един чужденец трябва да е поне с класа над българските футболисти. А той дори не е нещо повече над нашите младежи, при положение, че също е юноша с неговите 19 години“, обясни старши треньорът.
Затова и даде пример какво се иска от младите футболисти.
„Давам пример с Кристиян Господинов-Кико. За мене това момче е откритието не само на сезона, но и на годината. При мене изигра 12 мача и всеки път се представяше на добро ниво. Надявам се, че другите юноши ще разберат за какво става дума“, посочи Киров.
Той отговори и на въпроса дали е изненадан от решението на капитана Диян Димов да сложи край на състезателната си кариера.
„Да, останах изненадан. Много неприятна новина! Говорих с него, изслушах мотивите му и го разбирам. Диян ще ни липсва много, но вярвам, че с работата си ще продължи да бъде полезен за нашия клуб“, изрази надежда старши треньорът.
Той завърши с думите, че въпреки студените дни се надява феновете да подкрепят отбора в утрешния мач, който започва в 14 часа.