Най-добрият спринтьор в България през последните десетина сезона Денис Димитров се завръща в СЛАК „Локомотив“ /Русе/, научи „Утро“. Преди няколко години роденият в Монтана лекоатлет бе считан за изключителен талант и за наследник на великия Петър Петров. И имаше защо - той бе на 19 години, когато пробяга 100 метра за 10,16 секунди, стана европейски шампион за юноши, а после спечели и сребро при състезателите до 23 години в първенството на Стария континент. Неслучайно през 2013-а бе избран за Спортист номер едно в анкетата на вестник „Утро“ и Община Русе.
Нататък кариерата му някак не се разви според големите очаквания. Смени треньори, клубове, последно се състезава за Монтана, така и си остана с онези отлични за времето си 10,16 на 100 и 6,65 на секунди на 60 метра. През 2021 година стана държавен първенец на 100 метра с „обикновените“ за класата и амбициите му 10,53 секунди.
„Всъщност Денис се завърна при нас преди известно време, но по стечение на обстоятелствата пропусна някои състезания, включително и завършилото наскоро държавно първенство. Той отново ще тренира при наставника от Пловдив Груди Грудев, при когото записа най-големите си успехи. Сигурни сме, чо може да даде още много на българската лека атлетика“, обясни за „Утро“ членът на УС на СЛАК „Локомотив“ Станислав Костадинов.
Костадинов съобщи и друга добра новина - възпитаникът на клуба и бивш ученик в Математическата гимназия Венелин Георгиев тренира в Лондон, където изучава като студент възможностите на изкуствения интелект. Георгиев е един от най-талантливите български състезатели в бягането на 200 метра.
„Венелин се готви в много добра среда с класни лекоатлети от Ямайка и други държави. Няма съмнение, че ще подобри резултатите си в първенствата не само у нас като състезател на „Локомотив“, каза Костадинов.