Бъди комшията/съседа, който искаш за себе си! Отворете сърцата си! С този призив русенският ренгенолог и управител на медико-диагностична лаборатория „Вижън“ д-р Георги Минчев вчера обяви дарителска инициатива в помощ на пострадалите от адското земетресение в Турция и два часа по-късно вече имаше първия резултат - четири спални чувала, четири сгъваеми, сгъваема маса и палатка. След това започнаха да идват нови и нови дарения.
„Нека заедно организираме кампания в помощ на нашите съседи, приятели, роднини в Република Турция! Нека нашето зрънце помощ успее да помогне на някого останал без дом, без топлина и без близки! 
Навярно вече сте видели покъртителните картини от Адана, Газиантеп и други градове... Успях да говоря с доктор Айдън Джиниев /много търсен общопрактикуващ лекар с кабинет в бившата Втора поликлиника на „Борисова“ 36 в Русе и с друга голяма практика в Глоджево - б.р./ и с негова помощ ще организираме тази кампания“, апелира в профила си във фейсбук д-р Минчев.
„Защо го направих? Имам 3000-4000 приятели във фейсбук, като видях снимки от ужаса в Турция, от пораженията, реших да се обърна към тях и заедно да помогнем. Д-р Джиниев има много контакти, той също веднага се включи с готовност и съпричастност. Искам много бързо даренията от хората да стигнат до нуждаещите се“, каза за „Утро“ д-р Минчев.
Помощите се събират в рентгеновия кабинет на 1 етаж в медицински комплекс „Сити Мед“ до Бизнес парк Русе. Те не се различават от събираните в други такива кампании: одеяла, отоплителни уреди на газ за външно отопление, памперси, дамски превръзки, бебешки храни, палатки, столчета и маси за къмпинг, кърпи за еднократно ползване за душове, комплекти за първа помощ, вътрешно осветление за палатки с батерии, големи дюшеци и спални чували.
На първо време няма да се събират пари, уточнява д-р Минчев. Той очаква и съдействие от транспортни фирми за превоз на събраните помощи до Пловдив или други градове в Южна България. Оттам ще ги поемат вече организираните транспортни фирми до Одрин и Истанбул, където има център за доставката им до пострадалите райони.
За желаещите да се свържат с него д-р Минчев публикува и телефонния си номер: 0889 884 448.                                 У