Украинският Рух (Лвов) отстрани Интер (Милано) след 1:1 в редовното време и 4:3 при изпълнението на дузпи в плейофите в младежката Лига на УЕФА, каквото е актуалното название на Шампионската лига за младежи.
Срещата беше от плейофния елиминационен кръг, в който се срещат национални шампиони за юношите, достигнали до този етап, и 2-ите отбори от групите в потока с мъжете. Победителите се определят в един мач, като домакинско предимство имат националните шампиони.
Заради войната на Русия срещу Украйна тимът на Рух (Лвов) трябваше да домакинства в близкия до границата полски град Сталова Вола. Но след края медиите в Лвов отбелязаха, че Интер (Милано) е най-известният съперник, с който е играл Рух в цялата си история, дори на ниво юноши.
Първата реална възможност за гол се откри за домакините в 13-ата минута. Пидгурски подаде отляво към Столярчук, който влезе към центъра и стреля от границата на наказателното поле - вратарят не без проблеми извади топката в корнер. Домакините продължиха да бъдат по-активни, започнаха и преса, като в 30-ата минута Панченко отне топката от капитана Фонтанарос, излезе сам срещу стража Алесандро Калярис и я прати до гредата в мрежата.
През второто полувреме се видя, че отборът на Интер няма да се примири с този развой и започна да атакува сериозно. В 52-ата минута Еспозито изравни за 1:1, като домакините имаха претенции за грешно съдийско решение преди попадението.
След равенството в 90-те минути дойде време и на дузпите. Интер (Милано) получи право да изпълни първи дузпа, като зад топката застана българският национал Никола Илиев. Роденият в Русе атакуващ полузащитник обаче прати топката над горната греда. След това двата отбора завършиха 3:3 при първите пет изпълнения. Дойде ред на следващите дузпи до пропуск, а сърбинът Станкович от Интер реши всичко с пропуска си при последния изстрел. След него Виталий Роман вкара и фиксира крайното 4:3.