Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри обясни защо е очаквал Душан Влахович да се разпише в мача срещу Салернитана, спечелен с 3:0 от гранда от Торино. Влахович реализира две от попаденията при гостуването на Ювентус в 21-ия кръг на италианската Серия А.
„Според Алегри, Влахович е изглеждал различно на последните тренировки и е бил уверен, че ще отбележи. „Физически може да се види, че се движи по-добре и е по-опасен в игра. Мисля, че се представи на добро ниво и технически“, обясни наставникът на Ювентус пред DAZN.
По повод Анхел Ди Мария, който също бе титуляр и игра до 60-ата минута, специалистът заяви: „Ди Мария беше отличен за 45 минути и ако може да държи такова ниво за 60, това било голямо предимство за нас. Въпросът не е да имаме определен брой нападатели, а да имаме такива, които да са готови да свършат задачите. Например Ди Мария помагаше добре на защитата през първото полувреме.“
„Това е стъпката, която трябва да направим. Отборът игра силно за около час, беше агресивен и пресираше, а после започнахме да задържаме топката в нашата половина и да я връщаме на вратаря. Ние пуснахме Салернитана обратно в мача, а това е неприемливо. Това се случи прекалено много пъти този сезон, когато нямахме правилния подход“, каза още Масимилиано Алегри.