29-годишният Йордан Димитров е новият капитан на „Дунав“. Той ще носи лентата през пролетта след изненадващото решение на Диян Димов да сложи край на състезателната си кариера. Другият централен нападател и партньор на Димитров в атака - Мирослав Будинов, вече е втори капитан.
Двамата са и есенните голмайстори на отбора.
Йордан Димитров приключи сезона с 10 попадения, Миро Будинов добави 6. Това са повече от половината от всички голове на отбора - общо 27 на брой.
„За мене е голяма отговорност да наследя лентата от Диян Димов. Надявам се да оправдая доверието“, казва Димитров пред клубния сайт.
„Лентата върху ръката на Дани е логичен избор. Той има важното качество да не се отказва и е подходящ за капитан. Димитров е основен футболист, голмайстор и човек, на когото ще разчитаме много. Ако ме бяха питали преди 3-4 години кой ще е следващият капитан, щеше да е последното име /на Димитров/ като опция“, заявява самият Димов.
Стрелец номер 1 на „Дунав“ мина през сериозни перипетии. Бе принуден да лекува на два пъти изключително тежки контузии. През есента не само че беше водач на атаката, но някои от головете му бяха истинска класа.