Лекция за използването на монголската традиционна медицина при лечението на Ковид-19 ще изнесе в четвъртък от 11 часа в зала 2.101 на втори корпус на Русенския университет проф. Камба Лама Дамдинсуран Нацагдорж. Видният монголски учен е директор на Медицинския и обучителен център по монголска традиционна медицина „Манба Датсан“ в Улан Батор и ректор Университета за традиционна монголска медицина  „Otoch Manramba“. 
След лекцията ще бъде проведена церемония по удостояване на проф. Камба Лама Дамдинсуран Нацагдорж с почетното звание Доктор хонорис кауза на Русенския университет. 
През месец май 2017 г., по време на посещение на представители на Лечебни заведения „Медика“ в Университета по традиционна монголска медицина в столицата на Монголия, е изготвен тристранен договор между Русенския университет „Ангел Кънчев“, Университета по традиционна монголска медицина „Otoch Manramba“ и Лечебни заведения „Медика“. Въз основа на договора е изградено трайно и дългосрочно сътрудничество между трите страни.