Уеб базиран събитиен календар за 2023-а година разработват в Областната администрация като част от областната стратегия за устойчиво развитие на туризма. Целта е да съберат водещите културни и обществени прояви в региона и те да са достъпни за русенци и гости на града, вместо да им се налага да търсят информация от различни източници.
„Русе и областта имат голям потенциал за развитие на туризма. Мисля, че това е една много добра стъпка и посредством дигитални решения ще съумеем да провокираме по-голям интерес сред различни целеви групи. Този календар дава възможност всеки да намери по нещо за себе си“, коментира областният управител Анатоли Станев.
Дигиталният календар е достъпен през онлайн платформата Teamup и при отваряне не натоварва паметта на устройството, от което се разглежда. Общините в областта и различни институции са поканени с писмо от Станев да участват в актуализирането на календара, като всяка от тях ще има свой канал за това, достъпен единствено за нея. 
Демо версията на календара е достъпна на следния адрес: https://teamup.com/ksxza5abw7xt1ecvs8. Окончателен вариант се очаква да заработи до края на месеца.