„Общински Транспорт Русе“ ЕАД подписа договор за покупка на 24 автобуса втора употреба. Доставчик е столичната фирма „Тера Транс Ойл“ ЕООД, а договорената цена - 958 800 лева без ДДС. Така всеки от автобусите излиза с цена 47 940 лева с ДДС. Возилата трябва да пристигнат в Русе и да бъдат въведени в употреба най-късно до 12 април. 
24-те автобуса трябва да са с дължина от 11 до 13 метра и с еднакъв цвят. Гаранционният срок е два месеца и обхваща всички материални дефекти на компоненти, които не са консумативи. 
„Общински Транспорт Русе“ искаше да закупи и още 10 с дължина от 8 до 12,75 метра на стойност до 400 хил. лв. без ДДС. По тази позиция от обществената поръчка обаче не бе одобрена нито една оферта и тя бе прекратена. 
На 20 януари дружеството финализира друга поръчка - за доставка на 15 нови тролейбуса, финансирана по проекта за подобряване на въздуха в града чрез покупката на екологични превозни средства. Те ще бъдат доставени от чешкия производител „СОР Либхави“ ООД. Тяхната цена е 14,2 млн. лева без ДДС.