Капитанът на „Дунав“ Диян Димов приключва с активната си състезателна кариера, съобщиха от футболния клуб.
„За мен е чест и привилегия, че бях толкова години капитан на отбора, с който израснах като дете и ще държа винаги в сърцето си“, казва Димов.
Той ще спре със своята активна състезателна кариера и ще отстъпи капитанската лента още преди пролетния полусезон на Втора лига. Димов обаче няма да се оттегли от „Дунав“, а ще се концентрира изцяло върху ръководната си позиция в клуба.
Вчера решението бе съобщено на всички футболисти от представителния отбор. Първоначалното намерение на Димов било да се оттегли в края на сезона, но след консултация с медицински специалисти е преценено, че е по-добре това да бъде сега.
„Истината е, че ще ми е много тежко в началото, защото вече 30 години играя футбол, тренирам всеки ден и това за мен е начин на живот. Бях решил, че ще се оттегля в края на сезона, но след консултации преценихме допълнително, че няма смисъл, защото няма да мога да бъда от помощ на отбора. Може да се каже, че отложих с две години този момент, за да помогна на „Дунав“ да се върне обратно в професионалния футбол, а си мечтаех и ако имаме късмет, да стигна отново до Първа лига преди да приключа с футбола. Сега ще се боря това да се случи в друга роля. Има един мач, който всеки от нас е загубил предварително и това е този срещу времето. Може само да отлагаш, но моментът винаги неизбежно настъпва“, казва Димов. 
Той има над 417 срещи в професионалния футбол, като дебютира в мъжкия футбол като играч на Дунав през сезон 2003/2004 г. едва на 16 години. Кариерата му е почти неизменно свързана с русенския клуб, като за кратко носи екипите на „Бенковски“ (Бяла), „Лудогорец“ (Разград), „Светкавица“ (Търговище), „Етър“ (Велико Търново) и ЦСКА 1948. Димов бе и капитан на „Дунав“, когато отборът се завърна в елита след 25-годишно прекъсване.