Онлайн курсът М@турата започна вчера. Той ще помага на зрелостниците да се подготвят за държавния зрелостен изпит по български език и литература. Организаторите от издателство „Клет България“ предоставят на учениците и възможност да тестват знанията си и с поредица от пробни матури както за 12., така и за 7. клас. 
Опитни преподаватели от едни от най-елитните столични училища ще обучават гимназисти от цялата страна по време на обучението М@турата. То ще се проведе в рамките на 28 урока - в реално време всеки вторник и четвъртък от 18 до 20 часа. Фокусът им е насочен към елементите, които по традиция затрудняват най-много учениците. За максимално удобство, всички участници ще имат достъп до електронна христоматия, както и интерактивни ресурси за бърз преговор. 
„Българските ученици са умни и способни - ние вярваме в това и им предоставяме най-добрата подкрепа, с която да успеят да реализират пълния си потенциал. Обучението е онлайн, интерактивно, гъвкаво и динамично - точно каквито са и децата на България“, каза Бояна Табакова, ръководител на проекта, броени дни преди старта на второто издание на М@турата.
Подготовката на зрелостниците ще водят двама доказани авторитети - автори и преподаватели по БЕЛ с иновативен педагогически подход - Веселин Геренов и Владимир Игнатов. Част от курса е и творческа работилница с кариерния консултант Николета Митева, в която тя ще даде ценни напътствия за предстоящото кариерно развитие на всички участници.
От „Клет България“ са подготвили и поредица онлайн пробни матури по български език и литература, и по Английски език за 12. клас, които ще се проведат в периода февруари-април. За седмокласниците своеобразните репетиции ще са по задължителните предмети за Националното външно оценяване - български език и литература и математика, като дати за тях ще има и през месец май. Явилите се ще получат детайлна обратна връзка от експерти оценители както на тестовата част, така и на въпросите със свободен отговор. По този начин учениците ще могат да проверят знанията си в процеса на подготовка за реалните изпити.