Състезателката на „Юнак“ /Русе/ Биляна Дудова спечели единствения медал за България на рейтинговия турнир по свободна борба Гран при на Хърватска. В малкия финал на 62 килограма Биляна надделя с 2:1 срещу бразилката Луис Нунес де Оливейра.
Дудова почиваше в първия кръг, после се справи с китайката Хиао Жуан Луо, но загуби с 1:8 от японката Сакура Мотоки. Тя се върна в играта през репешажи - 4:0 срещу естонката Виктория Весо и така стигна до схватката за бронза. Освен това спечели и първите си точки за световната ранглиста.
Другите две българки в тази категория - Тайбе Юсеин и Мими Христова, се разминаха при жребия с Биляна. Тайбе тръгна с две победи, но после бе подчинена със сензационен технически туш /0:11/ от норвежката Якоб Бюлен. В крайна сметка Юсеин остана пета, тъй като след успешна борба в репешажа загуби малкия финал срещу американката Кайла Марикъл.
Мими Христова отпадна в първия кръг след 4:5 срещу канадката Ана Гонзалес.
Новината е, че Биляна, Тайбе и Мими отново ще се борят на 62 килограма в следващия рейтингов турнир „Александрия“ в Египет /22 февуари/.