"Ниантик" (Niantic), компанията създател на играта "Покемон Гоу" (Pokémon Go) предлага нова игра в добавената реалност, която е насочена към света на баскетбола и ще позволи на играчите да срещнат и наемат звезди от баскетболната лига НБА, информира ДПА.
Също като симпатичните чудовища в "Покемон Гоу" баскетболистите от "НБА-Ол уърлд" (NBA All-World) ще се виждат "насложени" върху изображенията, предавани през камерата на мобилните телефони, и ще можете да ги срещнете, докато вървите към определени места в квартала си.
За разлика от покемоните обаче, които трябваше просто да бъдат уловени, баскетболистите ще трябва да бъдат "рекрутирани" и за да ги привлечете в своя отбор, ще трябва да ги победите във вкарването на кошове. След като "придобиете" играча, ще можете да го обучавате и използвате в състезания. 
По същество, това е същата формула, която направи "Покемон Гоу" световен феномен през 2016 г., макар и за кратко. Идеята е светът на НБА да бъде върнат на кварталните улици, обяснява "Ниантик". 
Разработчиците на играта са създали виртуални баскетболни игрища в кварталите на градове по цял свят, където участниците в играта ще могат да проправят пътя си нагоре в класирането. За тази цел в картата са вградени и над 100 000 реално съществуващи игрища. 
"Ниантик" се затруднява да повтори изключителния успех на "Покемон Гоу". Игра с герои от вселената на "Хари Потър" бе спряна, а предложения, разработени около настолната игра "Катан" (Catan) и роботите от "Трансформърс" (Transformers), бяха изтеглени, преди дори да получат по-широко разпространение.
"Ниантик" в момента си сътрудничи с "Нинтендо" (Nintendo) за игра с фигури от серията "Пикмин" (Pikmin) и се опитва да утвърди собствени дигитални създания за първи път с "Перидот" (Peridot).