Германската прокуратура търси улики за още членове на движението "Граждани на райха" след проведената през декември мащабна операция за борба с тероризма, предаде ДПА.
Движението включва хора, които не признават сегашната система на управление. При операцията бяха извършени десетки арести по подозрение в планиране на насилствено сваляне на германското правителство.
Генералният прокурор Петер Франк каза, че при обиските са иззети лаптопи, мобилни телефони и други устройства, както и писмени документи. "Всичко това сега се оценява и от гледна точка на въпроса дали процесуалните действия могат да обхванат още заподозрени", заяви той в коментар за неделното издание на в. "Велт".
В момента има 55 обвиняеми по случая, от които 24 са задържани в досъдебно производство, а един арестуван в Италия все още се противопоставя на екстрадиция.
Според федералната прокуратура на Германия арестуваните са членове или поддръжници на терористична организация, която е искала да събори политическата система в страната.
Франк заяви, че по оценки на властите в момента в Германия има около 23 000 души, принадлежащи към движението "Граждани на райха".
"По-голямата част от тях са готови за активно насилие или изразяват по-свободно от преди своите свързани с насилие фантазии срещу държавното представителство. Това прави тези хора опасни от гледна точка на защитата на държавата", каза той. Затова генералната прокуратура е "решила да възприеме по-твърд подход" миналата година.