Етър 64 надделя над домакина Васил Левски с 32:22 (14:15) в среща от осмия кръг на женското хандбално първенство.С успеха великотърновки събраха 13 точки и изпревариха с точка шампиона Бяла, който утре приема вицешампиона Свиленград, който е трети в подреждането с 10 точки.В първата среща за годината след подновяването на шампионата "виолетовите" преодоляха колебливо първо полувреме, за да стигнат до успеха. Те направиха серия от шест безответни попадения след почивката,  за да поведат с 20:15, а  до средата на втората част гостенките увеличиха преднината си до 24:16,  с което предрешиха двубоя. 
Александра Замишляк и Гергана Ефтимова бяха най-резултатни за победителките с по 7 попадения. За домакините Лидия Бакърджиева беше най-добра също със 7 гола.
В другата среща от кръга днес Сливница постигна дебютен успех за сезона и взе първи точки, след като изненада гостуващия Търновград с 27:25 (16:11). Великотърновки останаха четвърти със 7 пункта, но не могат да бъдат изместени оп позицията, а с това и от мястото си в полуфиналните плейофи в оставащите два кръга от редовния сезон.