Старши треньорът на Реал Мадрид определи Винисиус Жуниор като пример за подражание след като бразилският футболист получи критики от лагера на Майорка преди неделния сблъсък между двата тима в испанското футболно първенство, пише агенция ДПА.
Реал спечели с 4:1 като домакин на тима на Майорка през септември, а по време на срещата Винисиус се оплака от инструкциите на наставника на гостите Хавиер Агире. Бразилецът смята, че Агире е казал на играчите си да действат грубо срещу него и влезе в конфликт с треньора.
Няколко дни по-късно капитанът на Майрока Антонио Раийо заяви пред Diario de Mallorca: „Винисиус трябва да танцува, но не и да проявява неуважение. Той не трябва да обижда или омаловажава своите колеги професионалисти, а когато го сочат за провокативен, той използва расизма.“
Раийо отново говори против Винисиус през настоящата седмица, казвайки пред DAZN, че би дал за пример на сина си даден футболист, това би бил Лука Модрич или Карим Бензема, но никога бразилеца.
Очаква се в неделя вниманието отново да бъде насочено към Винисиус Жуниор, но Анчелоти няма съмнение, че 22-годишният футболист може да се справи с това.
„Той ще се подготви за мача по същия начин, както за всички останали- Няма нужда да сяда и да говори със себе си. За мен Винисиус е пример за футболист. Младите харесват играчи с подобни качества. Моите внуци притежават негови фланелки и не искат други“, коментира старши треньорът на Реал Мадрид на пресконференция по-рано днес.
Карло Анчелоти изтъкна недоволството си от това, че мачът на Реал утре бе насрочен за ранния следобед - 15:00 часа. „Не сме щастливи, но нямаме избор. Просто не мисля, че е правилно да играем толкова рано“, каза италианският специалист, чийто тим имаше друг двубой в четвъртък вечер.
„В момента най-важен за нас е двубоят с Майорка, така че ще избера най-добрия състав и ще видим дали Модрич или Кроос ще са в него. Сега това е най-важният мач и ще ни помогне в подготовката за Световното клубно първенство“, добави Анчелоти.