Рафаел Варан заяви, че зад решението му да се оттегли от националния отбор на Франция по футбол стои "задушаващата" програма на футбола от най-високо ниво, съобщава ДПА.
Защитникът на Манчестър Юнайтед обяви в четвъртък, че слага край на международната си кариера след световната титла с Франция и 93 мача за "петлите" в продължение на 10 години.
Бившият футболист на Реал Мадрид изигра шест мача за тима на Франция на Световното първенство в Катар, където отборът на Дидие Дешан бе победен във финала от Аржентина след изпълнение на дузпи.
На 29 години Варан можеше да участва в още един Мондиал, но заяви, че напражението в модерния футбол е твърде голямо за него.
"Дадох всичко - физически и ментално", каза Варан пред Canal+. "Но най-високо ниво е като пералня машина - играеш през цялото време и никога не спираш", каза французинът.
"Ние имаме претоварена програма и играем нон стоп. Чувствам, че се задушавам", призна той.
Варан, който е бил капитан на Франция в 20 мача, е петият играч на тима от световната титла, който се отказа, след Блез Матюиди, Стив Манданда, Адил Рами и бившия капитан Юго Лорис.